Ruby Tuesday Free   08-11-2009 * 26-11-2018

  Loslaten is ook houden van zeggen ze, maar Jezus wat doet dat pijn!
  Vandaag hebben we ons Ruby moeten laten gaan. Die rotziekte die kanker heet, heeft gewonnen.
  Op 15 augustus hebben we nog een tumor weg laten halen maar binnen een paar weken had ze er 5 voor terug gekregen. ...
  We wisten dat er niks meer aan te doen was en hebben we haar de afgelopen tijd extra verwend met o.a. haar lievelingseten, maar eten ging haar dit weekend ook steeds slechter af. Binnen een week 1 pond afgevallen en dan weet je.....het einde nadert snel.

  Ruby was een heerlijke rooie. Met haar streken en soms felle karakter, maar ook zo lief. Normaal op schoot liggen deed ze niet. Ruby moest altijd op je borst liggen met 1 poot op je wang. Elke morgen was ze erbij met douchen, op de badrand de spetters opvangen.

  Ze heeft ons prachtige kittens geschonken en was een supermoeder voor haar babies.
  Vorig jaar moest ze haar dochter Dancer ineens missen en dat heeft er bij haar zeker ook ingehakt. Samen met haar moeder Soul waren ze een drie eenheid en nu is moeder Soul alleen over. Ze lagen altijd al dicht bijelkaar maar de laatste weken waren ze echt onafscheidelijk.

  Lieve rooie dondersteen, we missen je allemaal verschrikkelijk....voor altijd in ons hart

Baby Baby Baby Free
Zorro,Babs
23-10-2011-2-12-2017
Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van ons lieve meiske. Babs, babsekind, kletskous en supermam hebben we moeten laten gaan.
Wat eerst een gewone poliep in haar oor leek, bleek achteraf een kwaadaardige snelgroeiende tumor. Voor twee weken terug laten verwijderen en het was alweer in alle hevigheid terug. Nu had het zelfs haar trommelvlies al doorboord. We hadden nog een afspraak staan voor komende woensdag in een andere kliniek maar die tijd was haar niet gegeven.....
We missen ons kind......... verslagen

Dancer
29-05-2011
Black Tortie tabby Mackerel
  ***********************Private Dancer Free**********************
  29-05-2011-------06-11-2017

  Vandaag is de hemel een ster rijker. Onze liefste Dancer is niet meer in ons midden.
  We missen je grote schat. Het heerlijke gespin, als we alleen al naar je keken ging je motortje al aan. Je grote liefde voor iedereen hier in de groep, vooral je moeder en je oma waar je elke dag mee moest kroelen, elkaar wassen en samen slapen. ...
  We willen je bedanken lieverd voor alle mooie jaren en de geweldige kittens die je ons hebt geschonken.

  Dans.......Dancer.......Dans, en wees vrij daar aan de andere kant van de regenboog.

   voor altijd in ons hart

Int.CH.Shanna's Bohemian Rapsody
Rhapsody, Raps
12-12-2005*25-10-2016

CH.Shanna's Annie Oakley
Kayleigh, Meisje
05-06-2005*25-10-2016

25-10-2016

Vandaag is een zwarte dag voor ons. We hebben afscheid moeten nemen van twee van onze stammoeders, Shanna's Bohemian Rapsody en Shanna's Annie Oakley a.k.a Kayleigh. Van ons Rapsody wisten we het vanaf juli dit jaar dat het afscheid er aan zat te komen. Na een echo van haar nieren werden er kalkafzettingen gezien, met als uitslag....niks meer aan te doen, geef ze nog een mooie tijd.
Ons Kayleigh...
was een flinke klap in ons gezicht.....binnen een paar dagen zagen we haar achteruit gaan. Veel slapen en niet meer zo aanwezig. Dus vandaag langs de dierenarts met nog de hoop, hier kunnen we nog wat mee. Maar niks was minder waar, hoogstwaarschijnlijk was het haar lever of alvleesklier die niet meer goed werkte en al veel schade had aangericht.
En daar sta je dan met zijn tweeën met twee van je grote lieffies en moet je de beslissing nemen dat het beter is om ze te laten gaan en ze de rust te geven die ze verdienen.
Het doet pijn, heel veel pijn om ze niet meer in ons midden te hebben. Gelukkig leven ze voort in hun nakomelingen die we hier hebben rondlopen. Van hun directe kinders tot aan achter, achter, achter kleinkinderen.
Lieve repsepleps en kayleighmuppet, bedankt voor alle mooie jaren die we samen hebben mogen beleven en voor alle mooie kinders die jullie ons hebben geschonken. Samen zijn jullie gegaan en samen komen jullie straks ook weer bij ons terug. Voor altijd in ons hart.....het ga jullie goed.....dikke knuffel van ons.

 

Eur.Gr.Int.Pr.Valco Spaaihoef
Valkie, Coonie, King
16-06-2005-20-06-2016

 Chicago Free
03-05-2016-20-06-2016
 

Vandaag 20-6-2016 is er een stukje hart uit ons weggerukt. Onze Falco hebben we moeten laten gaan, hij was binnen een paar dagen compleet afgetakeld. Hij zwalkte op zijn benen en had pijn. Onze King waar ons hele Maine Coon avontuur ooit mee begonnen is, is er niet meer. Nooit is hij gebruikt in ons fokprogramma, maar heeft het virus aan ons gegeven.

Maar nog meer triest nieuws is er te vertellen. Chicago is vandaag met Falco meegegaan naar de kattenhemel......

Chicago had laatst wat ...last dat hij zijn voer begon over te geven, zo vlak na het eten. Nu raken we van een keertje overgeven niet in paniek maar we zagen het te vaak gebeuren.

Dus hebben we vandaag een afspraak gemaakt met een specialist in een dierenkliniek in Eersel. Daar hebben ze geavanceerde apparatuur, beter en meer dan onze eigen dierenarts. Hij heeft contrastvloeistof gehad om daarna met een röntgenfoto te bekijken wat er aan de hand was.

Wat bleek, en onze eigen dierenarts had al het vermoeden, er zat een hele erge vernauwing tussen zijn slokdarm en maag in. Maar heel minimaal kon er wat vloeibaar eten door, zelfs de contrastvloeistof bleef voor 80% hangen.

Diagnose : niet te behandelen.

Dan kunnen we jullie vertellen dat de grond onder onze voeten wegzakt. Het kind is speels, heeft lol, komt aan in gewicht......maar heeft een overlevingskans van nul......zo niet te bevatten.

We hebben hem weer meegenomen naar onze dierenarts met de gemaakte foto's om te vragen of hij een uitweg zag. Maar ook hij zag geen oplossing, en we weten al ziet hij maar 10% kans dan wil hij er voor gaan, maar die was er niet.

We hebben hem samen met Falco laten inslapen en ze zijn samen naar het crematorium, en ze komen ook samen terug in een urn.

Jullie snappen wel dat we op dit moment bijna ontroostbaar zijn.

 

 
 

 

Celebration Free

14-05-2008-25-10-2012

Onze Cellebel is er niet meer….nadat ze twee nestjes had gekregen kreeg ze ineens erg veel last van haar gebit. We hebben toen meteen besloten om haar uit de fok te halen en haar een heerlijk castratenleven te bieden. Sally werd geholpen aan haar gebit en het leek allemaal goed te gaan. Op een gegeven moment zagen we dat ze niet lekker in haar vel zat. Na onderzoek bleek ze 1 vergrote nier te hebben. Haar andere nier was nog goed op dat moment. Besloten om haar eerst met medicatie op te laten knappen om daarna de zieke nier te laten verwijderen. Poezenbeesten kunnen net zoals mensen heel goed op 1 nier functioneren. Echter werd ons en Sally die tijd niet gegund. Na een kort ziek zijn is ze van ons heen gegaan. We zijn er kapot van.

Rust zacht lief Sally kind, we hadden je graag nog zoveel jaren in ons midden willen hebben.


Waiting for Your Love Free

2-09-2009-9-08-2013
 

Geheel onverwachts en totaal niet te begrijpen is ons Lovely (Ijsco) afgelopen vrijdag op 09-08-2013 overleden.

Na autopsie is gebleken dat een bloedvaatje in haar longen was geknapt en ervoor gezorgd dat haar longen volliepen met bloed.

Alle andere organen zoals het hart, nieren, darmen, lever en andere vitale delen waren onaangetast en in topconditie.

De schrale troost die wij als fokker hebben is dat het niet iets erfelijks is en de kittens van nu en haar vorige kittens die nu bijna 2 jaar oud zijn, geen gevaar lopen.

 

 Monique & Saskia
Reinoutlaan 161
5665AR Geldrop
0031-(0)40-2853613 

 Copyright © 2016 by author all rights reserved Cattery Free